20 Ιουν 2014 Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στο νομό Ιωαννίνων

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις εξαγγελίες – δεσμεύσεις του υπουργού κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην περιφέρειά μας:

ΓΙΑ   ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ τόνισε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ είπε ότι θα ξεπεραστούν εντός των ημερών οι δυσκολίες που αφορούν στον ανάδοχο και το έργο θα προχωρήσει άμεσα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΜΙΚΟΜΒΟ ΣΤΟ ΔΡΙΣΚΟ ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα, καθώς η μελέτη ολοκληρώθηκε. Ο προυπολογισμός του φτάνει στο 1,2 δις,  προκειμένου να ενωθεί με την Εγνατία το νοτιοανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ είπε ότι προχορούν στη μελέτη εφαρμογής. και ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ Ε65 ανακοινώσε την επέκταση του από την Λαμία ως την Ξινιάδα, το νότιο δηλαδή άκρο, ενώ έκανε γνωστό ότι συντάσσεται η μελέτη και για το βόρειο άκρο, τη σύνδεση δηλαδή των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό.

Τα οποία είναι πλέον καταγεγραμμένα και θα τα παρακολουθούμε.

Θα θέλαμε να είχαμε καλύτερη ενημέρωση για συγκεκριμένα ζητήματα που  αφορούν χρηματοδοτήσεις,  απαλλοτριώσεις, προτεραιότητες, καθώς και για πολλά άλλα διαδικαστικά  που αφορούν τα μεγάλα έργα, και είναι κρίσιμα για την έγκαιρη και έντεχνη εκτέλεσή τους, για τα οποία δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να τα συζητήσουμε και να καταθέσουμε απόψεις και προβληματισμούς .

Επίσης θεωρούμε ότι η Περιφέρειά μας που εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας, δεν θα ανακάμψει μόνο με τα μεγάλα έργα, και η κεντρική εξουσία πρέπει να ενδιαφερθεί και να ενσκήψει στα προβλήματα και τις δυσκολίες των μικρότερων έργων τα οποία αφορούν στο μεγαλύτερο κομμάτι των συναδέλφων και της κοινωνίας ευρύτερα.

Οι δεσμεύσεις αυτές ελπίζουμε να μην αποτελούν μόνο το σύνηθες ευχολόγιο που ακούμε επί σειρά ετών από διάφορους πολιτειακούς παράγοντες. Δυστυχώς σε καμία συνάντηση δεν προσκληθήκαμε, ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας, για να παραβρεθούμε και να επιτελέσουμε τον θεσμικό μας ρόλο που πιθανότατα αγνοεί ο κύριος Υπουργός. Στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας που κάνει η χώρα μας για να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης οι προσπάθειες πρέπει να είναι ομόθυμες και συλλογικές για να είναι αποτελεσματικές.