26 Νοε 2014 Πρόσκληση σε απεργία

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε Γενική Απεργία για την 27η Νοεμβρίου 2014. Tο ΤΕΕ\ΤΗ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά και αγωνιστικά στην 24ώρη Πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις διεκδίκησης και διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις της Ηπείρου.

Ο Πρόεδρος
Χρίστος Παπαβρανούσης

Δελτίο Τύπου ΤΕΕ – 25/11/2014

Το ΤΕΕ καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του, να συμμετάσχουν δυναμικά και αγωνιστικά στη γενική απεργία.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συμμετέχει στην γενική απεργία και καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του, να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, όπως επίσης να συμμετάσχουν δυναμικά και αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις διεκδίκησης και διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούνται στις μεγάλες πόλεις της χώρας και στην Αθήνα.
Οι διπλωματούχοι μηχανικοί, μαζί με το σύνολο του επιστημονικού παραγωγικού εργατικού δυναμικού και τη νεολαία της χώρας βρίσκονται για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με μία νέα ολομέτωπη επίθεση. Η κυβέρνηση και η τρόικα των δανειστών επιβάλλουν νέα αντιδραστικά και ισοπεδωτικά μέτρα. Με όχημα τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, που συζητείται στη Βουλή, διαιωνίζονται οι πολιτικές της αδιέξοδης καταστροφικής ύφεσης, της ακραίας λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχιας και της εκρηκτικής πλέον κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Συρρικνώνονται οι πόροι και ισοπεδώνονται οι πυλώνες της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Δημοσίων Υποδομών.

Με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που εμφανίζονται ξανά με τον μανδύα των μνημονικών δεσμεύσεων προχωρούν στην πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, θέτοντας στην πρώτη γραμμή των καταστροφικών επιλογών τους το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ). Ετοιμάζουν νέο κύκλο ενοποιήσεων, αποσκοπώντας σε ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων. Δεν διστάζουν να ισοπεδώσουν τα εναπομείναντα από τις επιθέσεις των προηγούμενων ετών δικαιώματα ασφάλισης, περίθαλψης, κοινωνικών παροχών και σύνταξης. Συνεχίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη βίαια εισπρακτική πολιτική, την επιβολή εξοντωτικών και εξωπραγματικών εισφορών και κατασχέσεων, εις βάρος των θυμάτων της κρίσης, που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, πάλι ως μνημονιακές υποχρεώσεις, ετοιμάζουν την κατάργηση δημοκρατικών θεσμών, συλλογικών και ατομικών εργασιακών δικαιωμάτων, νέες σαρωτικές διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, με ταχύτατη προώθηση ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επιδιώκουν την περαιτέρω συρρίκνωση του λειτουργικού, κοινωνικού και ελεγκτικού ρόλου του δημόσιου τομέα, ώστε να εξυπηρετείται η προώθηση κάθε είδους «επενδυτικών σχεδίων» και η ανενόχλητη επέλαση συμφερόντων, εις βάρος του αναπτυξιακού μέλλοντος της χώρας και της δημόσιας περιουσίας.

Το ΤΕΕ τονίζει ότι η γενική απεργία μπορεί και πρέπει να δώσει ηχηρή, αγωνιστική και καθολική απάντηση όλων των δημοκρατικών και παραγωγικών πολιτών στη νέα ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας. Καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς μαζί με τους άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς κλάδους, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων. Να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανατροπή, τόσο των νέων ισοπεδωτικών και αντιδραστικών μέτρων, όσο και συνολικά των αποτυχημένων πολιτικών πολυετούς εφαρμογής, που παγιώνουν και επιδεινώνουν τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης, της κοινωνικής αποσύνθεσης και της διάλυσης του παραγωγικού ιστού.