25 Ιουλ 2016 Δελτίο Τύπου Ημερίδας Χωροταξικού Σχεδιασμού

Την Δευτέρα 18/7/2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του ΤΕΕ/ΤΗ, ημερίδα με θέμα την Παρουσίαση της Αναθεώρησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η έναρξη της ημερίδας πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΗ  κ. Χρίστο Παπαβρανούση, Αρχιτέκτων Μηχανικό, ο οποίος αφού απεύθυνε χαιρετισμό, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό όλων των χωροταξικών σχεδιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ευάγγελος Σιώτος - Μηχανικός Χωροταξίας και Πολεοδομίας, Υπεύθυνος της Περιφέρειας Ηπείρου για όλους τους χωροταξικούς σχεδιασμούς γενικότερα, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά όλη την πρόταση της Αναθεώρησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας. Κατόπιν μίλησε ο κ. Ιωάννης Τσίγκρος - Πολιτικός Μηχανικός και μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ, ο οποίος αναφέρθηκε στη μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων και στην ανάγκη ή μη επικαιροποίησης του. Το λόγο αμέσως μετά πήραν οι τρεις πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών της Περιφέρειας Ηπείρου του ΤΕΕ/ΤΗ, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε παρατηρήσεις τους και προτάσεις τους για θέματα του Αναθεωρημένου Χωροταξικού Σχεδίου.

Με τη λήξη των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση και σχόλια καθώς και η προσπάθεια διεξαγωγής συμπερασμάτων σχετικά με τον γενικότερο χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της Πόλης των Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Σταύρος Καλογιάννης, καθώς και διάφοροι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών καθώς και αρκετοί συνάδελφοι.

Το τελικό συμπέρασμα έδειξε ότι προτάσεις και διάθεση υπάρχει, αρκεί αυτό να ακολουθηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και να προωθήσει άμεσα τη θεσμοθέτηση όλων των Χωροταξικών Σχεδιασμών, εναρμονίζοντάς τους με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, συμπεριλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τις παρατηρήσεις που έχουν προκύψει από τη διαβούλευση της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Η Διοικούσα Επιτροπή

του ΤΕΕ\ΤΗ