22 Ιουν 2022 Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Tην Τρίτη 21/06/2022 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του  ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου, με θέμα τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά την πρόσφατη ανάρτηση κτηματολογικών δεδομένων στην περιοχή μας.

Το Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί έργο σπουδαίας σημασίας για την περιοχή μας, μια και αφορά τον πλήρη καθορισμό όλων των ιδιοκτησιών, ο οποίος σε συνδυασμό με εκείνες τις παραμέτρους που αφορούν τις εκτάσεις του Δημοσίου ή τις εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την ισχυρή και ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας. Με τον καθορισμό των ορίων των ιδιοκτησιών είναι εύκολη πλέον η επεξεργασία των γεωγραφικών δεδομένων, ώστε να προχωρήσουν παράλληλα και όλοι οι χωρικοί σχεδιασμοί, οι οποίοι έχουν καθυστερήσει αισθητά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του τμήματος Επίβλεψης του Εθνικού Κτηματολογίου κ.Γεώργιος Πρίφτης μαζί με την επιβλέπουσα της σύμβασης του Έργου κ. Συρίγου καθώς και οι επικεφαλής της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο της Κτηματογράφησης τμημάτων της περιοχής μας « Κ/Ξ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΟΞΙΑΔΗ Α.Ε.- ΠΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ- Δ. ΒΕΡΓΟΣ- Π. ΣΤΗΝΙΟΣ»  κ. Σακαρέλου , κ. Τσαϊλας και κ. Τζίφα, καθώς και συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι ενέργειες που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου, σε ποια φάση βρίσκεται το έργο και στη συνέχεια έγινε αναφορά πως θα διεξαχθεί η διαδικασία των ενστάσεων που θα ακολουθήσουν. Ιδιαίτερη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σχετικά με όλες τις παραμέτρους που αφορούν τη σύνδεση του Κτηματολογίου με τη δασική νομοθεσία. Από την πλευρά των συναδέλφων κατατέθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με θέματα που έχουν ανακύψει και στα οποία δόθηκαν αναλυτικές απαντήσεις.

Το ΤΕΕ/ΤΗ δηλώνει πάντα παρών σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής μας, προσπαθώντας να ενημερώσει τους συναδέλφους, αλλά και τους πολίτες, για κρίσιμα θέματα που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας μας. Για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων σας ενημερώνουμε ότι η συνεδρίαση είναι αναρτημένη στην πλατφόρμα του you tube στον σύνδεσμο  https://www.youtube.com/watch?v=HjaUStTqfKM με στόχο να αποτελέσει οδηγό και για την κατάθεση των επερχόμενων ενστάσεων.