20 Φεβ 2024 Εκδήλωση ΤΕΕ/ΤΗ - ΤΜΕΔΕ για τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία

Εκδήλωση ΤΕΕ/ΤΗ - ΤΜΕΔΕ για τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία

Μια σημαντική και απόλυτα ενημερωτική εκδήλωση για τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας, το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προσπάθειας του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ για την ανάδειξη του ρόλου του στην τοπική κοινωνία, αλλά και με στόχο να συνεχίσει να δημιουργεί τις κατάλληλες ευκαιρίες στους μηχανικούς για να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, διασφαλίζοντας την ποιότητα του έργου τους, αλλά παράλληλα εξασφαλίζοντας και καλύτερες εργασιακές συνθήκες με ανάλογες αμοιβές. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ, οι μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση, άμεσα, γρήγορα και ψηφιακά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, Γιάννη Τσίγκρο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηπείρου της ΠΕΔΜΕΔΕ, Γιώργο Ντάτση, τον Πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνο Μακέδο, ενώ εκ μέρους της ΕΑΤ μίλησε η Ελένη Κολοφωτιά, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων της ΕΑΤ.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσίγκρος, σημείωσε αρχικά πως το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ προσπαθεί να είναι δίπλα στους συναδέλφους και να ενισχύει αλλά και να αναδεικνύει το ρόλο τους.

«Μετά από μια μεγάλη δεκαετή κρίση που έπληξε το επάγγελμά μας, ο χώρος μας αρχίζει και βρίσκει τα βήματα του και σε αυτή την προσπάθεια είναι κρίσιμος ο ρόλος του ΤΜΕΔΕ για την ενίσχυση του κλάδου των Μηχανικών.

Σήμερα έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας ο συνάδελφος και πολύ καλός φίλος Κωνσταντίνος Μακέδος ο οποίος με το τεράστιο έργο του έχει αναβαθμίσει αισθητά το ρόλο του ΤΜΕΔΕ και πλέον τον εξελίσσει με γοργά βήματα. Σήμερα θα μας παρουσιάσει τη νέα εταιρεία ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, καθώς και τις δυνατότητες του προγράμματος του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ». Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να μας παρουσιαστούν διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία από Ευρωπαϊκούς πόρους από τα στελέχη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Ενώ θα παρακολουθήσουμε και μια παρουσίαση του τρόπου έκδοσης ενός νέου δανείου από το Πρόγραμμα Μικροχρηματοδότησης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίγκρος.

Ακολούθησαν ομιλίες από στελέχη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τις νεότερες εξελίξεις και νέα δεδομένα στο κοινό πρόγραμμα στήριξης των μηχανικών ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ, για τα νέα χρηματοδοτικά και εγγυοδοτικά εργαλεία στήριξης ΜμΕ που διατίθενται σήμερα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση εργαλείου Μικροχρηματοδότησης – Έκδοση νέου δανείου, από τον CEO του ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, Χαράλαμπο Αγκυρόπουλο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, η αναπληρώτρια Περιφερειάρχη Αγνή Νάκου, η αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Αρλέτου, ο Δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης, ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου της ΠΕΔΜΕΔΕ, Γιώργος Ντάτσης.