27 Απρ 2018 Προκύρηξη Εξετάσεων για τη χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος

Οι ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εν λόγω εξετάσεις, πρέπει να υποβάλλουν στο Τ.Ε.Ε./ΤΗ  αίτηση στην όποια θα αναγραφούν χειρόγραφα ΕΠΙΠΛΕΟΝ το εξεταστικό κέντρο που επιθυμούν να εξεταστούν καθώς και τα απαιτούμενα τα δικαιολογητικά (πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ Http://portal.tee.gr/portal/page/portal/mhtrwo/mitrwo/exetaseis) όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία απο 2 ΜΑΪΟΥ 2018 εώς 25 ΜΑΪΟΥ 2018.
Σε περίπτωση κατάθεσης των δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ είναι προσκόμιση ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

Οι ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ είναι προφορικές και θα διεξαχθούν στα Γραφεία του Τ.Ε.Ε. (ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΒΟΛΟ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ και ΧΑΝΙΑ) για τους αποφοίτους του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ενώ σύμφωνα με την Α33/Σ11/2018 απόφαση της Δ.Ε. ΤΕΕ ρυθμίζεται  το θέμα της συμμετοχής αλλοδαπών υπηκόων στις εξετάσεις:

α) οι υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε. που έχουν αποφοιτήσει από Πολυτεχνικές Σχολές της Ελλάδας ή ισότιμες σχολές του εξωτερικού, συμμετέχουν στις εξετάσεις για τη χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος με τους ίδιους όρους που συμμετέχουν οι Έλληνες Πολίτες, χωρίς να απαιτείται η λήψη απόφασης της Δ.Ε. για τον καθένα ξεχωριστά. Άρα οι ως άνω αναφερόμενοι μπορούν να εξεταστούν σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο επιθυμούν.

β) οι υπήκοοι τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ) που έχουν αποφοιτήσει από Πολυτεχνικές Σχολές της Ελλάδας, συμμετέχουν στις εξετάσεις για τη χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος, κατόπιν σχετικής ατομικής απόφασης της Δ.Ε. ΤΕΕ, σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο επιθυμούν.