10 Ιουλ 2012 Υδατικό διαμέρισμα Ηπείρου

Την 2-5-2012 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η Β’ Φάση του Σχεδίου Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου. Ημερίδα ενημέρωσης επί των Σχεδίων έχει προγραμματιστεί για την 11-7-2012 στα Ιωάννινα με θέμα «Διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου».

Την 2-5-2012 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η Β’ Φάση του Σχεδίου Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου.

Ημερίδα ενημέρωσης επί των Σχεδίων έχει προγραμματιστεί για την 11-7-2012 στα Ιωάννινα με θέμα «Διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου».

Σε ειδική συνεδρίαση η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ, με την συμμετοχή συναδέλφων, εξέτασε κατά το δυνατόν όσα περιλαμβάνονται και προτείνονται στο Σχέδιο διαχείρισης.

Έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα και την σημασία των σχεδίων αυτών, τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στην διασφάλιση της αναβάθμισης και προστασίας των υδατικών πόρων καθώς και στον σχεδιασμό και στις αποφάσεις ανάπτυξης της περιοχής. Η καταγραφή των πραγματικών δεδομένων, η αξιολόγησή τους, η επεξεργασία τους, ο εντοπισμός και η ιεράρχηση των αναγκών και δυνατοτήτων των φυσικών υδατικών πόρων της περιοχής, πρέπει να αντιμετωπιστούν επιστημονικά και αξιόπιστα ώστε να προσδιοριστούν μέτρα για την βιώσιμη και ορθολογική διαχείριση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.

Οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Η προστασία τους, η βελτίωση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών τους αλλά κυρίως η διατήρησή τους για τις επόμενες γενιές πρέπει να είναι ο απώτερος στόχος με δεδομένες τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στο έγγραφό μας 2392/21-11-2011 είχαμε διατυπώσει τις παρατηρήσεις μας επί του προσχεδίου διαχείρισης.