12 Ιουλ 2012 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων διδακτόρων

Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Συστημάτων Σχεδιασμού Παραγωγής και Λειτουργιών του Τμήματος), προσκαλεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη δύο θέσεων υποψήφιων διδακτόρων.

Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Συστημάτων Σχεδιασμού Παραγωγής και Λειτουργιών του Τμήματος), προσκαλεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη δύο θέσεων υποψήφιων διδακτόρων στις ακόλουθες ερευνητικές περιοχές:

1. Μία (1) θέση στην ερευνητική περιοχή των Εφαρμογών της Επιχειρησιακής Έρευνας στις Συνδυασμένες Μεταφορές.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα του υποψηφίου θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων που συνδυάζουν την αιχμή της επιχειρησιακής έρευνας με προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων στην περιοχή των συστημάτων συνδυασμένων μεταφορών.

2. Μία (1) θέση στην ερευνητική περιοχή των Πράσινων Συνδυασμένων Μεταφορών με έμφαση σε εφαρμογές Επιχειρησιακής Έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα του υποψηφίου θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη καινοτόμων αλγορίθμων που συνδυάζουν την αιχμή της επιχειρησιακής έρευνας και τις προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων στην περιοχή των πράσινων συνδυασμένων μεταφορών.

Για τις δύο ανωτέρω θέσεις υποψηφίων διδακτόρων υφίσταται ενδεχόμενο χρηματοδότησης τους από ερευνητικά προγράμματα.