Ανακοινώσεις

<< >>

Πρόσφατα νέα

Δημόσια κλήρωση εκπροσώπου ΤΕΕ σε επιτροπή έργου

28 May 2020

Ανακοίνωση διενέργειας δημόσιας κλήρωσης για την ανάδειξη των εκπροσώπων (τακτικού και αναπληρωτή του) του ΤΕΕ/ΤΗ σε Επιτροπή διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του υποέργου ...

Διαβάστε τη συνέχεια →

Προκήρυξη εξετάσεων χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος ΤΕΕ Ιουνίου 2020

28 May 2020

Το ΤΕΕ προκηρύσσει τις εξετάσεις για τη "Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος στους Διπλωματούχους Μηχανικούς των Ανωτάτων Σχολών ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και των Ισοτίμων Σχολών ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ" ...

Διαβάστε τη συνέχεια →

ΙΝΖΕΒ: Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση

25 May 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ: RENOVATION WAVE, WHAT'sinfor GREECE // 28.5.2020 14.00 ώρα Ελλάδας. Το ΙΝΖΕΒ (Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης)...

Διαβάστε τη συνέχεια →

Δημόσια κλήρωση εκπροσώπων ΤΕΕ "Μελέτη Κυκλοφοριακού Ελεούσας"

21 May 2020

Ανακοίνωση διενέργειας δημόσιας κλήρωσης για την ανάδειξη των εκπροσώπων (τακτικού και αναπληρωτή του) του ΤΕΕ/ΤΗ σε Επιτροπή διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου: "Μ...

Διαβάστε τη συνέχεια →

9η πρόσκληση ημερήσιας διάταξης 2020

20 May 2020

Καλούνται τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ στη συνεδρίαση 9/25-05-2020 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 20:00, με θέματα:

Διαβάστε τη συνέχεια →

Μέτρα στήριξης των Μηχανικών λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19

Στην πιο δύσκολη επαγγελματική, οικονομική και προσωπική στιγμή όλων μας, εν μέσω ενός ιδιότυπου πολέμου, με μη ανιχνεύσιμες επιπτώσεις, βιώνουμε μια απαραίτητη άλλα και βίαιη αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

O κλάδος των Μηχανικών, του ευρύτερου κατασκευαστικού τομέα και των ακινήτων που στηρίζει χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και δίνει απασχόληση σε εκατοντάδες επαγγέλματα, παρόλο που επλήγη ανεπανόρθωτα κατά τη δεκαετή οικονομική κρίση και άντεξε, με βαριές απώλειες, δέχεται άλλο ένα πολύ σοβαρό πλήγμα. Το πλήγμα είναι τεράστιο και, μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί πουθενά επίσημα.
Η ένταξη μερικών μόνον κωδικών αριθμών δραστηριότητας (ΚΑΔ – 7111, 7112, 7022, 7120) στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων στη σχετική πλατφόρμα (χωρίς να υπάρχει πρόβλεψή έως σήμερα για το επίδομα των 800 ευρώ ούτε για τη μείωση των μισθωμάτων για τα επαγγελματικά ακίνητα), αφήνει ένα μεγάλο μέρος «μάχιμων» επαγγελματικά συναδέλφων εργοδοτών και υπαλλήλων εκτός, επειδή δεν έχουν τους συγκεκριμένους ΚΑΔ ως κύριους. Έτσι, πολλοί συνάδελφοι μηχανικοί χάνουν το δικαίωμα όλων των άλλων ευεργετικών- ανακουφιστικών μέτρων. Θα πρέπει άμεσα να ενταχθούν όλοι οι ΚΑΔ δραστηριοτήτων που αφορούν το σύνολο των μηχανικών, όπως προτάθηκαν και κατατέθηκαν ήδη από το κεντρικό ΤΕΕ, στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων.
Ως επίσημος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, σεβόμενοι απόλυτα τις δομές της Πολιτείας που αποφασίζουν για θέματα υγείας, με αίσθημα ευθύνης, οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ιδιότητα του μηχανικού και να αγωνιστούμε έτσι ώστε κανένας συνάδελφος - μέλος μας, να μην εξαιρεθεί για τυπικούς λόγους από τα έκτακτα οικονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεδομένων των σημερινών συνθηκών εργασίας του συνόλου του τεχνικού κόσμου.
Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική μέριμνα της Πολιτείας για την οικονομική ενίσχυση του συνόλου του κλάδου των μηχανικών και όχι μόνον στο επίπεδο της αναστολής πληρωμών φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων υποχρεώσεων.
Τέλος, θα πρέπει να δοθούν άμεσα και επίσημα παρατάσεις στις καταληκτικές ημερομηνίες που αφορούν:
α) Τις διαδικασίες δήλωσης και τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών.
β) Τη διαδικασία Κτηματογράφησης των περιοχών της Ηπείρου και της Λευκάδας.
γ) Την υποβολή στοιχείων ακινήτων για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).
δ) Το πρόγραμμα Εξοικονομώ.
ε) Όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες (Έργα – Μελέτες).
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΗ προτρέπει όλους τους συναδέλφους να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τονίζει ότι, παρόλο που η συγκεκριμένη κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη, θα συνεχίσει με ιδιαίτερη ένταση την προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων Μηχανικών.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΗ
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Λυκοτραφίτης