25 Μαΐ 2020 ΙΝΖΕΒ: Πρόσκληση σε διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ: RENOVATION WAVE, WHAT'sinfor GREECE // 28.5.2020 14.00 ώρα Ελλάδας.

Το ΙΝΖΕΒ (Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης) διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση/συζήτηση, με αφορμή την έναρξη των συζητήσεων για το Renovation Wave της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

H συνάντηση αποτελείται από δύο ενότητες:

  • Στην πρώτη ενότητα έχουν προσκληθεί και θα παρουσιάσουν πρόσφατα position papers και παραδείγματα κινητοποίησης κάποιων χωρών της ΕΕ σε σχέση το RenovationWave οι: Μαρία Σπυράκη Ευρωβουλευτής, ΕΛΚ, Adrian Joyce, Renovate Europe Campaign, Monica Frassoni, EU-ASE, Arianna Vitali Roscini, BPIE. Η ενότητα θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
  • Η δεύτερη ενότητα θα είναι μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων με θέμα το πώς μπορεί η πρωτοβουλία Renovation Wave να υποστηρίξει την αύξηση του ρυθμού της ανακαίνισης/ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων στην Ελλάδα. Η δεύτερη ενότητα θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο, καθώς το ζήτημα της ανακαίνισης/αναβάθμισης του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος στη χώρα μας είναι κρίσιμο και αφορά όλους. Όλες οι σχετικές πληροφορίες και ο σύνδεσμος για την εγγραφή είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://inzeb.org/renovation-wave-whats-in-for-greece/

Renovation Wave info
Στις 29 Ιανουαρίου 2020 δημοσιεύθηκε το νέο πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο της πρώτης προτεραιότητας – «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», η Επιτροπή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία στον τομέα των κτιρίων με τίτλο Renovation Wave. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας, αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να εγκριθεί το τρίτο τρίμηνο του 2020.