8 Ιουν 2022 Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Οι Πολεοδομικοί Σχεδιασμοί του Λεκανοπεδίου, οι κυκλοφοριακές μελέτες, το Π.Δ της Λίμνης Παμβώτιδας το οποίο εκκρεμεί, η μελέτη ανάπλασης του παραλίμνιου μετώπου, η ένταξη του Δήμου Ιωαννιτών στο πρόγραμμα «100 ενεργειακά ουδέτερες πόλεις» και οι τρόποι διαχείρισής του, συζητήθηκαν την Τρίτη 7 Ιουνίου μεταξύ της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ και αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023, στα γραφεία του τμήματος, μετά από σχετική πρωτοβουλία της Τατιάνας Καλογιάννη, που συνοδευόταν από τους συναδέλφους και μέλη της δημοτικής παράταξης Γιάννη Γιαννούση και Βασίλη Κατόπη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των συναδέλφων Μηχανικών. Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων του Λεκανοπεδίου καθώς και για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

Το ΤΕΕ/ΤΗ δεσμεύτηκε να επικαιροποιήσει όλους τους Υπερκείμενους σχεδιασμούς του Λεκανοπεδίου και να προτείνει νέους τρόπους αντιμετώπισης των καίριων θεμάτων σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Παράλληλα θα συμμετάσχει ενεργά με προτάσεις στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών όπως (δυσλειτουργίες υπηρεσιών, εκτέλεση βασικών έργων υποδομής κλπ.), με κύρια στόχευση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Τέλος συμφωνήθηκε η συνεχής επικοινωνία με την παράταξη «Ιωάννινα_2023», όπως και με όλες τις δημοτικές παρατάξεις που το επιθυμούν.