1 Δεκ 2023 Ημερίδα με θέμα: «Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και ο νέος ρόλος των Μηχανικών»

Ημερίδα με θέμα:  «Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και ο νέος ρόλος των Μηχανικών»

Το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα σε συνέχεια της συνεργασίας με την Πολυτεχνική Σχολή και ειδικότερα με το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: «Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και ο νέος ρόλος των Μηχανικών».

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα σε μια εποχή που όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα και που το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πρωταγωνιστεί στο διεθνές πλέον προσκήνιο. Στη σημερινή ημερίδα παρουσιάζονται τρεις καινοτόμες μελέτες οι οποίες έχουν εκπονηθεί από το Τμήμα, και οι οποίες είναι ώριμες να εφαρμοστούν στην αγορά εργασίας.

Ο Λευτέρης Παπαγεωργίου είναι Πολιτικός Μηχανικός, συγγραφέας, motivational speaker και CEO της Entranet με έδρα την Ελλάδα, την Florida των ΗΠΑ και το Λονδίνο. Είναι ο σχεδιαστής του «έξυπνου σπιτιού του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους», που βραβεύτηκε από το πρόγραμμα της ΕΕ: «Wider, the smart home for the elderly». Επίσης έχει αποκτήσει αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες γύρω από το «έξυπνο σπίτι», ενώ είναι και συγγραφέας των best sellers: «Startups. Από την ιδέα στην Παγκόσμια Αγορά» και «Startups. Οι πωλήσεις».  

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

19.00-19.20: - Χαιρετισμοί

Ιωάννης Τσίγκρος Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ

Βασίλειος Δημακόπουλος, Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

19.20-20.00: - Οι εξελίξεις στην Τεχνολογία και οι ευκαιρίες που αναδύονται, ομιλία από Λευτέρη Παπαγεωργίου, CEO της ENTRANET και Συγγραφέας.

20.00-21.00: - Επικοινωνίες ορατού φωτός, Γεώργιος Σφήκας (μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής) - Ενσωματωμένα συστήματα ιχνηλάτησης για την διασφάλιση ποιότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα, Θανάσης Ξυνός (Υποψ. Διδάκτορας, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής).

- Ενσωματωμένα συστήματα για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στηβιομηχανία και την έξυπνη κατοικία, Χρήστος Ζώνιος (Υποψ. Διδάκτορας,Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής)

21.00-21.30: Ερωτήσεις – Συζήτηση