12 Ιουλ 2023 Εκδήλωση με θέμα ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

Εκδήλωση με θέμα ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

Από την πολλή επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο στα Άνω Πεδινά, από το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, το Δήμο Ζαγορίου και την Περιφέρεια Ηπείρου, με Θέμα ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ, προκειμένου να τιμηθεί η αείμνηστη συνάδελφος Ελένη Παγκρατίου.

Η Ελένη Παγκρατίου ήταν ιδιαίτερα δραστήρια, δοτική και δημιουργική. Το όνομά της ήταν ταυτισμένο με το Ζαγόρι. Συμμετείχε στην ίδρυση του Κέντρου Ερευνών Ζαγορίου και στη συνέχεια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ζαγορίου (ΑΝΕΖ), δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Είχε δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του τουρισμού, όντας παράλληλα πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε διάφορες δράσεις για την ανάδειξη της τέχνης της ξερολιθιάς συνεχίζοντας την πλούσια παράδοση της περιοχής μας σε αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο δόμησης.

Η παρουσία της αποτέλεσε καταλύτη για την ανάπτυξη του Ζαγορίου και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ως Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με ιδιαίτερο ζήλο και σεβασμό το έργο που υπάρχει ήδη ως παρακαταθήκη.

Και παράλληλα να ενστερινιστούμε το όραμα  της και να συνεχίσουμε ως Τεχνικό Επιμελητήριο, την προσπάθεια της, ώστε να επιτύχουμε την ένταξη του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.