4 Μαρ 2024 Εκδήλωση ΤΕΕ/ΤΗ με Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων

Εκδήλωση ΤΕΕ/ΤΗ με Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων

Μια ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η εκδήλωση, είναι ανοικτή για όλους και θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19.00, στην αίθουσα του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Κινδύνων».

Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν από τους ομιλητές, μείζονα και επίκαιρα θέματα, όπως η σύνταξη σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και η προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, η εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς, αλλά και το θέμα της κήρυξης περιοχών σε έκτακτη ανάγκη Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19.00-19.20:

Χαιρετισμοί:

Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου – Λευκάδας.

Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Χαιρετισμός από τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου.

Χαιρετισμοί από επίσημους προσκεκλημένους.

Ομιλίες – Παρουσιάσεις:

19.20-20.50:

  • Σύνταξη Σχεδίων Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς – Δ. Αλεξανδρής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  • Casestudy: Εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς - Ν. Μαυρογιώργου, Μηχανικός Επιστήμης Υλικών, PhDCan. «Analysis and Management of Natural Disasters and Technological RisksLaboratory – ASSIST Lab».
  • Κήρυξη Περιοχών σε Έκτακτη Ανάγκη Πολιτικής Προστασίας - Ε. Αθηναίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εθνικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  • Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ο εθελοντισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Κ. Κίτσιος, Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης - Μ. Κόκορη, Αναπλ. Προϊσταμένη Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας.

20.50-21.15:

Συζήτηση - Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις - Επίσημο κλείσιμο εκδήλωσης.